Recepti

Mileram sadna torta

Pogled na živopisano tržnico v pomladanskem času spodbuja kuharsko domišljijo. Izkoristite sveže sezonsko sadje in uživajte v okusih, ki jih ponuja narava. Tokrat ponujamo recept, ki smo ga poimenovali kar Mileram sadna torta.

MYTHOS, grški tip jogurta, z medom in orehi

Za vse sladkosnede razkrivamo recept, v katerem se prepleta svežina jogurta, medu in orehov. Čutna kombinacija treh kulinaričnih mušketirjev, ki predstavlja slastno popestritev in se posebej prileže po napornem dnevu.   

Veseli tiramisu

Zimzelena sladica se rada spogleduje s sestavinami, ki ji pričarajo nov karakter. Če dvomite v izjemno kombinacijo mlečnih dobrot z ajdovo kašo, jabolki, klinčki in cimetom, preizkusite enostaven recept in osvojite kulinarično klasiko veselega značaja.

Regratova solata

Regrat se odlično znajde v kulinaričnem ustvarjanju, kjer ni samo okusna, ampak tudi izjemno zdrava popestritev jedilnika. Najpogosteje ga uporabljamo pri pripravi solat. Zaradi grenkega okusa regratovih listov ga radi kombiniramo s slanino, fižolom ali jajci. Kaj pa z jajčnimi žličniki? Zakaj pa ne.

Tropski SUPER zajtrk

Naj vas zmagovalni duet sočnega ananasa in hrustljavega kokosa v teh hladnih zimskih dneh zapelje v tople tropske kraje. Naj se vaš dan pozna po slastnem tropskem SUPER zajtrku.

Valentinov SUPER zajtrk

Pravijo, da se dan po zajtrku pozna. Začinite ga s strastno harmonijo jagod in oreščkov, pripravite z ljubeznijo in postrezite v postelji, pa vam poljubček vaše ljubezni zagotovo ne uide.

SUPER zajtrk tihožitje

Naj vaše jutro zadiši v slastnem tihožitju breskev, malin, kosmičev in vanilije. Preverite SUPER enostaven recept za SUPER sadni zajtrk. Pa SUPER dober tek!

SUPER zajtrk Medene sanje

Ni vsak dan dober, je pa nekaj dobrega v vsakem dnevu – dober zajtrk. Po sladkih sanjah si privoščite slastne Medene sanje za dober začetek dneva. 

Zaroštan mlečni močnik

Tukaj lahko govorimo o »ponarodeli« jedi, ki je svoje mesto našla domala v vsakem slovenskem domu. Vendar pa, če pogledamo pobliže, vsak močnik nosi »priokus regije« in kuharskih navad kotičkov posamezne pokrajine. Za nekoga neopazne, za poznavalce očitne razlike se kažejo v pripravi zakuhe, začinjenosti omake in dodatkih.

Skutn'ca ali skutina juha

Skutn'co ali skutino juho so pripravljali ob vseh letnih časih, saj so skuto shranjevali na različne načine. Ob hladnejših obdobjih je z dimljenjem postala okusnejša in je juhi dala poseben, sezonski pečat. Največkrat se je na mizi znašla za večerjo ob kosu kruha ali polente. Kravja, ovčja ali kozja je bila seveda vsakdanja jed pastirjev v planinah.

Jogurtova sanjska fina torta s svežimi malinami

Ste se že kdaj vprašali, kakšnega okusa so sanje? Kakšne barve, kakšnega vonja? Morda imajo okus opojne vanilije in osvežilnih malin. Morda so rahle kakor lepa misel ali penaste kakor oblaki. Morda so kot jogurtova sanjska fina torta s svežimi malinami ...

Hrustljavi ocvrti sir

Se vam ob misli na bogat maslen okus rahlo topljenega sira v hrustljavi skorjici pocedijo sline? Namesto ocvrtega sira iz zamrzovalnika lahko prav tako na hitro in preprosto sami pripravite ocvrti sir. Priprava v domači kuhinji bo zabavna, okus pa mnogo boljši.

Ajdovi štruklji s skuto

Odlična priloga ali samostojna jed za vse, ki enostavno uživate v doma pripravljenih obrokih.  

Lazanja

Lazanja je že vrsto let ena izmed bolj znanih in priljubljenih italijanskih jedi.

Grška solata

Imate radi okus Grčije? Bi radi končno enkrat sami naredili grško solato? Potem je to pravi recept za vas! Ko pomislimo na grško solato, se nam v misli prikradejo črne olive, beli sir in pravo olivno olje. Le kaj bi grška solata brez njih! Privoščite si tudi vi slastno grško klasiko za vroče poletne dni.

Solata s testeninami, zelenjavo, belim sirom in črnimi olivami

Beli sir se mnogokrat predstavlja v zgodbi z naslovom Grška solata. Vendar smo tokrat pripravili nekoliko drugačno kombinacijo belega sira in oliv, ki jo prav tako odlikuje svežina, je hitro pripravljena in jo lahko ponudimo kot samostojen ter polnovreden obrok.

Nadevan krompir s pršutom

Mileram Zelene Doline je preprosto nepogrešljiv pri pripravi različnih jedi, tudi za odličen piknik, ki ga dopolnjuje dobra družba. In zakaj ne bi prijatelje navdušili s preprosto, a unikatno pripravljenim krompirjem v družbi Milerama Zelene Doline?

Hitra "pica" iz bagete

Iz francoske štruce (bagete) lahko v manj kot pol ure ustvarite okusen prigrizek, ki po bogastvu okusov prav nič ne zaostaja za klasično pico. Nanjo lahko naložite svoje najljubše dodatke, jo popečete in že zadiši po sveže pečeni pici. Mi smo tokrat izbrali tunin nadev. 

Zelenjava z jogurtovo omako

Namesto s slanimi prigrizki gostom postrezite s pisanim in zdravim krožnikom. Svežo zelenjavo obogatite z osvežilno jogurtovo omako. S tem, ko majonezo v omaki zamenjate z jogurtom, boste krožniku povečali prehransko vrednost in hkrati zmanjšali količino maščob ter kalorij.

Skutne miške

Ustvarjajmo s pasirano skuto Linia, ki bogati pestrost slovenske kulinarike ter predstavlja pravo osvežitev. Z njo lahko spečete tudi nekoliko drugačne miške. Preprosto in okusno.

Sadni biskvit s skuto

Skuta se odlično dopolnjuje s svežino sadja. Z njo lahko ustvarite številne okusne sladice, ki bodo uspele tudi začetnikom v kuhinji. Poskusite s sadnim biskvitom s skuto. Priprava je hitra in preprosta, recept pa najdete tudi na notranji strani pasirane posnete skute Linia.

Polnjene pomaranče

Eden naših najljubših zimskih sezonskih sadežev so pomaranče. Njihov okus zelo dobro dopolnjuje čokolada. Iz obeh sestavin lahko pripravite čudovito sladico, ki jo obogatite še s smetano, suhimi sadeži in cimetom.